Shtëpia Botuese ” ADA” publikon vëllimin poetik “Të dëgjosh zërin e lotit” të autores Arianita Hoxha

Shtëpia Botuese ” ADA” publikon vëllimin poetik “Të dëgjosh zërin e lotit” të autores Arianita Hoxha

 

Autore: Arianita Hoxha

Titulli: Të dëgjosh zërin e lotit

Redaktor & Parathënie: Agron Shele

Botues: Roland Lushi

Shtëpia Botuese : ” ADA”

Arti Grafik: Ilo Oxa

 

Arianita Hoxha

Arianita Hoxha ka lindur në qytetin e Tiranës. Pasioni për letërsinë dhe në veçanti për poezinë ka qënë i hershëm, pasion i cili  do e kurërorëzonte që në moshën 11-vjeçare, si fituese të Çmimit – I me poezinë ” Për ty nëna ime “, që  u zhvillua në rang shkollash në kryeqytetin e vendit, Tiranë. Vitet më pas do krijonin një tjetër konfiguracion artistik tek kjo autore,  perfomim ky që do sillte impresionime dhe shije estetike shumë më të larta. Shpesh autorja në lidhje me këndvështrimin dhe konceptimin e artit të saj shprehet:

Poezia është mënyra më e mirë për të përafruar imagjinatën me vizionet që vetë ndërgjegjia jonë projekton, por dhe për të komunikuar e shkëmbyer idetë me botën që na rrethon.

Është autore e vëllimeve poetike:

Zgjimi i një ëndrre

Të flesh me yjet

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s