Poezi nga Mimoza Gjetaj

Mimoza Gjetaj
 
Mimoza Gjetaj ka lindur në qytetin e Shkodrës . Që në bankat e shkollës 8 – vjeçare shkruante poezi . Mbaroi shkollën e mesme pyjore në Shkodër, gjithmonë me dëshirën e madhe dhe ëndrra për të ndjekur rrugën e artit poetik. Vazhdon fakultetin ekonomik në Tiranë.
Aktualisht jeton në Mestre të Italisë.
 
 
Lumturia !
 
Mysafire e shumdëshiruar
Harmoni rasti
që kurr s’të vel !
Pjes realiteti,
form që nuk ka nevoj për shprehi e fjal
Ndjenj shpirtërore që të shndrit syrin e shëron zemrën e vrar !
Ajo sot me njohu.
 
 
 
***
 
…fjalën lumturi e shqiptova me frik
e dita …, se po lidhja fillimin me fundin
lumturin e shpreha me përfytyrimin
E lidha me shpirtin,
sepse ajo buron nga kënaqsia shqisore ,
por Ti sot më vrave,
më refuzove
nuk e ndjen të flasësh me mua.
Mjafton një hije e vogel e jotja,
që të ndjehem prap mirë.
Sa e vështir qenka të presësh për të qenë prap e kënaqur!
 
 
 
***
 
…me shikim të vrar më the përse? Çfar ?
Pse kështu ?
Pastaj si e huaj më pe!
U vrava
Me pe me çudi ….,
Për një sekond më the kush je!
E pse shpirt të kam
Kjo zemër mori vrull!
Si llava e një vullkani
E di ësht shpejt të pres buzqeshjen tënde.

One thought on “Poezi nga Mimoza Gjetaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s