Skic nga Dhimitri Jani Kokaveshi

Skic nga Dhimitri Jani Kokaveshi

 

***

Me momentet filloi të prezantojë dhe të përzgjedh .., faktet, nënshtruar përplasjeve i tha: “Muret…, lartësojnë kështjellat ndërsa ne?…
Mendimeve udhëtojmë dhe nuk i shtrojmë në apriori skutave, nuk kemi për të gjetur…, zgjidhjet?…
Nuk shtrohen si fantazmat as përpëliten…, idesë.
Të mbinatyrshmes, prezanton dhe lëviz… njerëzorja, vetëm parashtrohet fakteve dhe mundësitë, i rezervon?…
“Jo gjithshka prezantohet afrimitetit në një përballje të një fytyre të bukur dhe joshëse i thurte, lavdi… engjëllores i thurte dhe e quante.
Kërkonte… të zbërthente, misterin e saj?…
Nuk e gjeti, si vetëtimë në qiellin e pastër nuk vezullon sytë e saj, dhe pse i shtonin bukurinë kjo forcë… magjie… femërore?…
E shtronte…. mes Shkrimeve të Shenjta si biblës në rikthim madhështie… engjëllores, prezencave i triumfon.
Sa shumë na afron dhe na zhgënjen…, bukuria?…
Përballet ndodhive dhe ngjarjeve brenda saj përballej , justifikimeve, derdhej si mes dëshirave kur zbërthenin… reagimet.
Mbi forcën e përshtatjes shpirti… nuk gjen prehje, udhëton dhe kërkon… fizikut, si martirët mundet ky fisnik?…
Jetësores, udhëtonte pa abuzime … në qellim.”

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s