Poezi nga Fatbardha Sulaj

Poezi nga Fatbardha Sulaj     ***   …mirëmbrëma ajrit i thash pa zë në udhën e zbrazët në mbrëmjen e vonë, askush nuk foli veç orkeve të trishta, që heshtjen tënde e bënë jehonë Mirmbrëma ajrit i thash pa … Continue reading

Advertisements

7:39 / Poema de Luz María López

Poema de Luz María López 7:39 la noche silba silencios mas no tienta a soñar ruge un latido en el pecho acaricia la idea de un zarpazo no es delirio, lo sé acaso el destino que sì entiende de amores … Continue reading

Advertisements

Poezi nga Vullnet Mato

Poezi nga Vullnet Mato   ZOGU NË FOLENË E GJOKSIT Dëgjoj në gjoks, zogun tim, me këngën e frymës në trup! Këndon prej kohësh pa përtim, në folenë e butë me pambuk… Ke kënduar, zog i shtrenjtë, dhe me pak … Continue reading

Advertisements

Marianne pleure ses enfants / Fragment poétique de Diana Skrapari

Fragment poétique de Diana Skrapari     Marianne pleure ses enfants   Cette nuit de vendredi, Les cloches ont sonné, Emportant avec elles, Des rêves brisés. Paris s’est assombri, La folie humaine a frappé, Dieu est amour, Pourquoi la haine, … Continue reading

Advertisements

You are not alone / Poem by Santiago Ali

Poem by Santiago Ali   You are not alone You are not alone in the city of stone walking along the waveline the turbulent waters of life have been incising its proud saga all through the tortured light of years … Continue reading

Advertisements

“She” in the Tunisian dialect by Olfa Philo

“She” in the Tunisian dialect by Olfa Philo

Videopoem by Olfa Philo

Advertisements

FIRMËTARI I FUNDIT / Tregim nga Resmi Osmani

FIRMËTARI I FUNDIT       Tregim nga Resmi Osmani      Vjeshtë e dytë.Në fshatin Malas, dallëndyshet lane foletë nën hatullat dhe qoshet e shtëpive të fshatit të vogël dhe fluturuan per ne vendet e ngrohta. Si të donin të zinin vendin … Continue reading

Advertisements