Kalendari poetik: J. R. R. Tolkien (1892-1973) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

John Ronald Reuel TOLKIEN Kalendari poetik: J. R. R. Tolkien (1892-1973) Më 3 janar u lind John Ronald Reuel Tolkien, shkrimtar, gjuhëtar dhe studiues britanik. Sot është i famshëm për veprën e tij “Hobbit, Lord of the Rings (“Hobbit, zoti … Continue reading

Advertisements

Kalendari poetik: Daria Menicanti (1914 – 4 janar 1995) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Daria MENICANTI Kalendari poetik: Daria Menicanti (1914 – 4 janar 1995) Wikipedia jep vetëm vitin e lindjes, por jo datën dhe muajin për poeten dhe përkthyesen italiane. Kurse datën e vdekjes e jep të saktë: 4 janar 1995. Nga viti … Continue reading

Advertisements

Kalendari poetik: Arthur Hugh CLOUGH ( 1819-1861) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Arthur Hugh CLOUGH Kalendari poetik: Arthur Hugh CLOUGH ( 1819-1861) Poeti britanik Arthur Hugh Clough u lind më 1 janar 1819 në Liverpul. Vdiq nga malarja në vitin 1861 në Firence, ku ka edhe varrin në varrezat engleze të qytetit. … Continue reading

Advertisements

Poezi nga Rexhep Hoti

Poezi nga Rexhep Hoti    Puthja e aromës Do ta sjell Tokën më shpejt, Mëngjesi dua të agojë më herët, Nesër kam takim me Buzëqeshjen tënde. Do ta mbaj frymën pezull Deri sa të vjen te porta; Hyn brenda, Dardhishta … Continue reading

Advertisements

Tregim nga Adelina Dardha

Tregim nga Adelina Dardha   *** Vendimi për të ikur, erdhi krejt papritur! Për dy tre javë duhej të bëhesha gati! Fillova të pregatitesha moralisht dhe shpirtërisht! Nuk ishte e lehtë për mua! Ishte hera e parë që do e … Continue reading

Advertisements

Poezi nga Ilmi Cani

Poezi nga Ilmi Cani   *** Hallet i qaja me nënën Më iku. Tani i qaj me natën tek kendroj Hënën. Me qenin tim që më rri pranë. Si qaj dot me të,se leh shumë natën. Lotin,se ndaj dot me … Continue reading

Advertisements

NATA E BARDHË / Tregim nga Bardha Alimeta

NATA E BARDHË     Tregim nga Bardha Alimeta     Dhoma e vogël e sistemuar mirë me një shije prej artisti, të krijonte një gjendje të rehatshme. Nën dritat e abazhureve, e kuqja ishte dominante. Trupi i Lidës nën … Continue reading

Advertisements