Kalendari poetik: Arthur Hugh CLOUGH ( 1819-1861) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Arthur Hugh CLOUGH

Kalendari poetik: Arthur Hugh CLOUGH ( 1819-1861)

Poeti britanik Arthur Hugh Clough u lind më 1 janar 1819 në Liverpul. Vdiq nga malarja në vitin 1861 në Firence, ku ka edhe varrin në varrezat engleze të qytetit. Ky përkthim i përket vitit 1981, nga arkivi im i Spaçit:

THUAJ JO LUFTËS SË KOTË

Thuaj nuk dua, luftës së kotë,
Mundimet dhe plagët dëm të shkojnë,
Armiku s’bëhet më pak i fortë
Dhe gjërat si më parë vazhdojnë.

Mashtrim del shpresa, e rrejshme frika,
Dhe ndoshta mendja kot të gënjen
Miqtë e tu dëfrehen, vrasin miza,
Kush e di ku, ti i vrarë ha dhé.

Dallgët i lodhur çan fare kot,
S’çan asnjë pëllëmbë, jo më shumë
Atje pas, në lumej e në port,
E fryrë batica vjen pa zhurmë.

Jo vetëm nga dritarja në lindje,
Kur dita nis e vjen, vjen me dritë,
S’andejmi dielli fillon ngjitjen,
Shih! Nga perëndimi toka shndrit.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s