Kalendari poetik: J. R. R. Tolkien (1892-1973) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

John Ronald Reuel TOLKIEN

Kalendari poetik: J. R. R. Tolkien (1892-1973)

Më 3 janar u lind John Ronald Reuel Tolkien, shkrimtar, gjuhëtar dhe studiues britanik. Sot është i famshëm për veprën e tij “Hobbit, Lord of the Rings (“Hobbit, zoti i unazave”) që është bërë edhe film, në Itali me titullin “Il Signore degli Anelli”. Kam këtë poezi prej tij:

JO GJITHÇKA…

Nuk shkëlqen gjithçka është e artë,
S’është i humbur çdo endacak;
I forti nuk fishket qoftë dhe plak,
Ngrica rrënjët e thella nuk i kap.

Nga hiri zjarri ka për t’u ngritur,
Drita prej hijeve do të dalë;
I ri do të bëhet teh i topitur,
Kush qe mbret, kurorën do ta marrë.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s