LIGJIN PËR ZYRTARIZIMIN E GJUHËS SHQIPE NË MAQEDONI E SOLLI GJAKU I… DHE… / Nga: Nehat Jahiu

LIGJIN PËR ZYRTARIZIMIN E GJUHËS SHQIPE NË MAQEDONI E SOLLI GJAKU I… DHE… 

 

Nga: Nehat Jahiu

Që nga sot po flitet dhe po shkruhet se gjuha shqipe është zyrtarizuar dhe do të përdoret si gjuhë zyrtare në institucionet shtetrore në Maqedoni. Këtë lajm edhe unë si shqiptar e pranova me gëzim të madh, sepse bëhet fjalë edhe për gjuhën time amtare që e mësova ta flasë që nga djepi im i fëmijërisë duke më kënduar ninulla mu në këtë gjuhë të ëmbël dhe të bukur . Unë prap mbaj mendimin tim se gjuha shqipe nuk është e barabartë me gjuhën maqedonase dhe nëse nuk i besoni fjalëve të mia një ditë do të bindeni në praktikë. Por, këtë le të ia lëmë kohës për ta dëshmuar. Dhashtë Zoti që unë të jem i gabuar në mendimin tim! Thuhet, shkruhet me të madhe se zyrtarizimin e bëri ky individ, ky grup apo kjo parti politike etj. Rrahin gjoks dhe krokasin  sot disa shqiptarë që gjuhën amtare deri dje e gjuajtën me gurë dhe nuk kanë dhënë asgjë me vite të tëra që kjo gjuhë e jona, gjegjësisht gjuha shqipe të zyrtarizohej. Gjuha dhe gjithëçka tjetër nuk zyrtarizohet nga ata që me vite të tëra nuk kanë mund ta zyrtarizuar jo vetëm gjuhën, por asgjë pos që kanë bërë gjithnjë karrigën e bythës së tyre, intresin e tyre personal,  familjar dhe asgjë më tepër. Këtë e dimë të gjithë dhe nuk ka nevojë të na krokasin dhe të na rrahin gjoks të tillët. Shkohet aq larg nga  disa individ sa dhe marrin guximin të thonë dhe të lëvdrohen pa fije turpi se zyrtarizimin e gjuhës shqipe shqiptarëve ua paska zyrtarizuar kryeministri Zoran Zaev, Muhamed Zekiri dhe… Unë do të u them të gjithëve atyre që i gëzohen LSDM-së se na e paska sjellur ligjin për zyrtarizimin e gjuhës shqipe se ky është turp i turpit. Ky është një absurd mbi absurdet që vështërë është të kapërdihet! Ky është një turp i i turpit dhe këtë e flasin vetëm ata ( ato) individ të cilët nuk shohin një hap para syve të tyre. Rreth çështjes së gjuhës shqipe meritat i kanë nënat shqiptare që ua mësuan fëmijve të tyre që kur e shqiptuan fjalën e parë fëmijët në djep. Për gjuhën shqipe është sakrifikuar ndër shekuj nga shqiptarët atdhetarë duke vuajtur nëpër kazamate me vite të tëra disa duke mos dalur as të gjallë nga burgjet famëkeqe. Është sakrifikuar nga të gjithë shqiptarët pa dallim moshe.E së fundmi nuk u zyrtarizua gjuha shqipe nga askush tjetër pos nga bijat dhe bijtë më të dashur që dhanë, djersën, gjakun dhe jetën e tyre. Gëzohujuni dhe përkulujuni ushtarëve të Ushrisë Çlirimtare Kombëtare, invalidve, të plagosurve dhe Dëshmorëve të Kombit, sepse nëse i gëzohemi kësaj të arritur për zyrtarizimin e gjuhës sonë amtare, atherë duhet të i falënderohemi  gjakut të tyre i cili sot e solli ligjin për zyrtariznin e gjuhës shqipe në Maqedoni.

Nehat Jahiu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s