Poezi nga Armando Vebiu

Poezi nga Armando Vebiu
 
 
Fluturoj
 
Lëngime të shpirtit kthyer në mjeran’,
ku çdo kohë pret fluturimin!
Britmat t’i përhapi anë e mbanë
në qiell të shpërndaj krejt dëshpërimin.
 
Kështu ishte shkruar,
liria ngre dallgët në batic’!
Të gjithë peng të saj mbetur,
me plagë, me lot dhe sakrific’.
 
Dhe në jetën e amshuar,
vargje thirrmë që denjoj.
Me qiellin retë përqafuar,
Klithmëshpresë ajrit fluturoj!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s