Poezi nga Mimoza Çekiçi Rista

Poezi nga Mimoza Çekiçi Rista

 

POEZIA E MIMOZAVE

Të dashurova plot një jetë,
për dashuritë gjithmonë gjej vend,
lulëzimi yt është trilli vetë,
prandaj dhe unë mbaj emrin tënd.

Të dyja ngjajmë kaq shumë, kaq shumë,
vetëm nga emri do ish pak,
siç ngjanë dy valëza në një lumë,
siç ngjanë në trup dy pika gjak.

Unë dimrin kurrë s’e kam pëlqyer,
se shpirtit tim më mbjell acar,
prandaj vrapoj e ngazëllyer,
kur shoh petalin tënd të parë.

Përbrenda më deh me aroma,
në flokë petalet m’i përkund,
edhe pse dimri zgjat akoma,
ti vjen, trishtimit i jep fund.

Të dyja mbajmë të njëjtin emër,
që nënkupton fjalën guxim,
ti një pranverë mbjell në zemër
dhe unë diçka nga trilli im.

 

MIMOZË E JANARIT…

Ti shpesh më quan mimozë e janarit,
duke më vështruar ëmbëlsisht në sy,
mua flokëve më dedhet një pluhur prej ari,
e si mimozë çel në çdo stinë për ty.

Çeljen e mimozave e pret me përpikmëri,
e buqetën më te bukur e zgjedh si përherë,
ndaj sot sërisht ndjeva tënden dashuri,
kur mimozat e janarit më erdhën ne derë…

Ti di të më emocionosh në çdo stinë mua,
Unë mbetem pa fjalë, veç pëshpëris: Të Dua…

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s