Kulti i atdhetarizmit dhe familjes në një libër me poezi (Shënime për vëllimin poetik “Thashë, të bëhem edhe unë poet” të Viron Konës) / Nga Sejdo Harka

Kulti i atdhetarizmit dhe familjes në një libër me poezi (Shënime për vëllimin poetik “Thashë, të bëhem edhe unë  poet” të Viron Konës)   Nga Sejdo Harka Shkrimtari Viron Kona, ka vite që bën emër me krijimtarinë e tij të … Continue reading

Poezi nga Rami Kamberi

Poezi nga Rami Kamberi   NDËR TEHE, BETEJASH… Për çlirim Syzana e malësisë, nga prehen’ i tokës, foli me dashni Për bashkim Shpërthyer, nga gjaku i lapidarit, Dëshmorë dhe Shipni Ku buk’ e krypë, kalit shtatin e burrërisë, ndër lavdi … Continue reading

Prozë eseistike e urtësisë popullore: Historia e një qyteti dhe fati legjendar i bijve të saj. ( Mendime rreth librit “Misteret e Parisit të vogël”të shkrimtarit Kristaq Turtulli ) / Nga: Zhuljeta Grabocka Çina

Prozë eseistike e urtësisë popullore: Historia e një qyteti dhe fati legjendar i bijve të saj. Mendime rreth librit “Misteret e Parisit të vogël”të shkrimtarit Kristaq Turtulli Historia dhe jeta e njeriut, individi dhe kthesat historike, ngjarjet dhe Lufta e … Continue reading

Poezi nga Xhemal Gora

Poezi nga Xhemal Gora   SHTEG PËRJETËSIE Ndizu llavë rini…digju përvëlim Çdo sekondë rrëmbyer ktheje zjarr, stuhi… O afsh… ndjenjë zemrash… O rrebelim… Me guxim të çmendur, ashtu si di ti… Mëria dinake, nëpër errësirë… Terri shekullor luftrash…oh… lëndon… Ndriçim … Continue reading

MEXHID MEHMETI, PENË E NDRITUR E KOMBIT… ( Disa fjalë për romancierin, poetin, dramaturgun, e publicistin, Mexhid Mehmeti) / Nga Bilall Maliqi

MEXHID MEHMETI, PENË E NDRITUR E KOMBIT… Disa fjalë për romancierin, poetin, dramaturgun, e publicistin, Mexhid Mehmeti Mexhid Mehmeti shkrimtar me vlera të qëndrueshme artistike, shkrimtar i kompletuar me të gjitha zhanret letrare, i shpërblyer me shumë çmime, si në … Continue reading