Në kafen e qytetit – Mihalis Pieris / Shkëputur nga vëllimi poetik “METAMORFOZË QYTETESH” i sjellë në shqip nga Petro Çerkezi.

Poezi nga Mihalis Pieris

Në kafen e qytetit

Pjesёn e fatit tё viteve tё mia e kam marrë.
Çfarë mё takonte erdhi tek unë dhe iku.
Tani rri vetëm. As tymos as pi.
Rri vetёm në kafene. Libra tё sapofilluar
dhe shkrime tё lёna gjysmëshkruar
Tekste qё s’mund t’i mbaroj kurrsesi.

Vitet e mia ikёn, morёn fund.
Fuqia e trupit, e mendimit ka shteruar.
Kufomё qё rri në kafen e qytetit
vёshtron lëvizjen nga qelqi i mjegulluar
hutimshёm. Filxhani bosh i kafesё
mbi tryezёn e lëmuar
qё shkёlqen mbi mermerin e ftohtë
të akulluar…

 

Shkëputur nga vëllimi poetik “METAMORFOZË QYTETESH”  i sjellë në shqip nga Petro Çerkezi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s