Poezi nga Rami Kamberi

Poezi nga Rami Kamberi   NDËR TEHE, BETEJASH… Për çlirim Syzana e malësisë, nga prehen’ i tokës, foli me dashni Për bashkim Shpërthyer, nga gjaku i lapidarit, Dëshmorë dhe Shipni Ku buk’ e krypë, kalit shtatin e burrërisë, ndër lavdi … Continue reading

Prozë eseistike e urtësisë popullore: Historia e një qyteti dhe fati legjendar i bijve të saj. ( Mendime rreth librit “Misteret e Parisit të vogël”të shkrimtarit Kristaq Turtulli ) / Nga: Zhuljeta Grabocka Çina

Prozë eseistike e urtësisë popullore: Historia e një qyteti dhe fati legjendar i bijve të saj. Mendime rreth librit “Misteret e Parisit të vogël”të shkrimtarit Kristaq Turtulli Historia dhe jeta e njeriut, individi dhe kthesat historike, ngjarjet dhe Lufta e … Continue reading