Enver Lepenica publikon së afëmi librin”Himne, këngë dhe marshe patriotike të Ballit Kombëtar” / Nga: AGRON TUFA – DREJTOR I INSTITUTIT TË STUDIMEVE TË KRIMEVE DHE PASOJAVE TË KOMUNIZMIT

Enver Lepenica publikon së afëmi librin”Himne, këngë dhe marshe patriotike të Ballit Kombëtar”

Instituti i Studimit të Krimeve dhe Pasojave të Komunizmit (ISKK) lajmëron botimin për së afërmi të studimit monografik të Enver Memishaj – Lepenica me titull “Himne, këngë dhe marrshe patriotike të Ballit Kombëtar”me recence te Prof. dr. Agron Ficos dhe poetit Qazim Shehu.
Libri prej 500 faqe na njeh me historikun e një repertori tejet të begatë të teksteve të Ballit Kombëtar, për bukurinë e tyre artistike dhe pathosin patriotik.
Me këtë rast bie poshtë, shkrehet, bëhet fërtele pretendimi hipokrit i zërave të shumtë komunistë gjatë diktaturës, se, gjoja, “ç’qenka ajo forcë politike antifashiste si Balli, që nuk i mbahet mend qoftë dhe një këngë e vetme”. Në këtë libër do të gjeni një “mal me këngë”, që janë kënduar nga zëra të gjallë që e deshën Shqipërinë të ishte e lirë, e bashkuar dhe demokratike si Europa.

 

Nga: AGRON TUFA – DREJTOR I INSTITUTIT TË STUDIMEVE TË KRIMEVE DHE PASOJAVE TË KOMUNIZMIT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s