Skënderbeu i pamposhtur / Poemë për Skënderbeun nga Luigi Groto

Skënderbeu i pamposhtur
 
I verbëri i Adrias.
Aleksandër i Ri, jo i të hershmit Orient,
Por i të Madhit Sundimtar të të sotmit Orient,
Që shkëlqen gjithë krenari me ngadhënjimet e tua,
Plot guxim të paepur në bëma të shumta,
Kur tjetrit Aleksandër shkëlqimi i ka rënë,
Dhe penë lakmon i fuqishmi grek.
Ti jo, për Homer’ pa sy s’ke nevojë,
Që, për varg të rremë, ja ku po e përgënjeshtroj.
I përtërirë veç je me bëmat e tua dhe kurorën e shenjtë,
Që kurrkush aq mirë s’do mund t’i përmendë,
Veç Engjëllit vetë, i gatshëm t’i ndrij e rinoj,
Ai Engjëll fatlum që të pa e zbuloi,
Të tillë Hero mes të lashtëve të tu, lum ai!
Aq i lartë e i ndritur, mes stërnipash, s’ka si ti!
 
Luigi Groto

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s