3 – 14 JANUARY 2018 INTERNATIONAL WEEKEND FOR THE INAUGURATION OF THE GALLERY “THE GALLERY OF THE WORLD UNION OF POETS” FOR PEACE AND CULTURE ON EARTH / SILVANO BORTOLAZZI – FOUNDER PRESIDENT AND WORLD PRESIDENT OF THE WORLD UNION OF POETS

3 – 14 JANUARY 2018 INTERNATIONAL WEEKEND FOR THE INAUGURATION OF THE GALLERY “THE GALLERY OF THE WORLD UNION OF POETS” FOR PEACE AND CULTURE ON EARTH Saturday 13 and Sunday 14 January 2018 “International Weekend of the World Union … Continue reading

Poezi nga Fejzi Murati

Poezi nga Fejzi Murati

 

DRURËT DHE NJERËZIT

Nuk janë të gjithë drurët e pyllit të drejtë,
as njerëzit
të gjithë të drejtë nuk janë!
Por drurët,
janë miqësorë me njëri – tjetrin,
njerëzit
njëri-tjetrin hanë!

( Shkëputur nga vëllimi poetik “ Pentagrami i stinëve”

 

FATI…

Na hodhi fall arixheshka Nermin…
Në dorën time
pa fatin tend
në dorën tënde pa fatin tim.
Në dorën e kujt jemi
fallxhorja se dinte,
Në dorën e kujt jemi
as ne s’e dimë!
Fati yne,
thjesht anonim!

 

LOJË QË SE LUAJMË MË

Sapo kishte ardhur pranvera,
dhe natyra ngazëllente kudo!
Ti luaje me petale luledelesh si e dehur,
“Më do, s’më do, më do!”

I dehur isha edhe unë,
po me numërim petalesh
nuk luaja…
i marrosur nga dielli i dashurisë,
në sytë e tu të bukur lundroja…

Pranverat ikin dhe vijnë vit pas viti,
por ajo kohë e bukur
s’kthehet më!
Lojën me luledele e kujtoj përherë
dhe qaj në heshtje,
i trishtë,
pa zë!
Ishte një lojë që s’mund ta luajmë më!

( Shkëputur nga vëllimi poetik “ Pentagrami i stinëve”