ENXHIT…! / Poezi nga Marilena Shena

Poezi nga Marilena Shena
 
 
ENXHIT…!
 
Një diamant krah saj,
nuk ka vlerë.
dhe një yll mbi të,
nuk ndrin asnjherë.
 
Dhe një vepër madhështore,
nuk vlen, sa fjala e saj.
Por pse i them këto?
Nuk kam faj.
 
Ndoshta flaka më djeg,
por jo sa largimi jonë.
Një motër kam ne jetë
e pa të, një oqean vlon.
 
Një oqean është jeta ime me të.
Një oqean dashuria që më dha.
Një oqean ditët e kaluara bashkë,
por pa të, rreze s’ ka.
 
Sepse dielli nuk do ti lëshonte
Sepse unë dritë nuk do të kisha
e ajo pa mua, buzëqeshjen do harronte.
 
O sy të zinj,
që kurrë nuk bëtë plagë!
E kurrë nuk latë dhimbje të pikojë,
Motër, që u bëmë NJË,
Zot, kush do më besojë?!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s