Poezi nga Fejzi Murati

Poezi nga Fejzi Murati

 

DRURËT DHE NJERËZIT

Nuk janë të gjithë drurët e pyllit të drejtë,
as njerëzit
të gjithë të drejtë nuk janë!
Por drurët,
janë miqësorë me njëri – tjetrin,
njerëzit
njëri-tjetrin hanë!

( Shkëputur nga vëllimi poetik “ Pentagrami i stinëve”

 

FATI…

Na hodhi fall arixheshka Nermin…
Në dorën time
pa fatin tend
në dorën tënde pa fatin tim.
Në dorën e kujt jemi
fallxhorja se dinte,
Në dorën e kujt jemi
as ne s’e dimë!
Fati yne,
thjesht anonim!

 

LOJË QË SE LUAJMË MË

Sapo kishte ardhur pranvera,
dhe natyra ngazëllente kudo!
Ti luaje me petale luledelesh si e dehur,
“Më do, s’më do, më do!”

I dehur isha edhe unë,
po me numërim petalesh
nuk luaja…
i marrosur nga dielli i dashurisë,
në sytë e tu të bukur lundroja…

Pranverat ikin dhe vijnë vit pas viti,
por ajo kohë e bukur
s’kthehet më!
Lojën me luledele e kujtoj përherë
dhe qaj në heshtje,
i trishtë,
pa zë!
Ishte një lojë që s’mund ta luajmë më!

( Shkëputur nga vëllimi poetik “ Pentagrami i stinëve”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s