Poezi nga James Clarence Mangan (1803 – 1849) / Shqipëroi: Sinan Vaka

Poezi nga James Clarence Mangan (1803 – 1849)
 
 
***
 
Kalërova derisa u afrova te shtëpia e pasurisë,
ishte plot me tërbim dhe shëndet pa freski.
 
Kalërova derisa arrita te shtëpia e dashurisë,
rikumbonin xhelozi dhe psherëtima të trishta.
 
Kalërova derisa gjeta shtëpinë e mëkatit,
ku tërbonin klithmat dhe rënkimet e fatit.
 
Kalërova dhe e gjeta qytetin e punës,
ku thërrimet ishin thesari përçmues.
 
Kalërova në kërkim të shtëpise së qefit,
por s’ e gjeta dhe pashë vetëm ëndërrimtarë.
 
Por shtëpinë e qetësisë për të mjerë e të fortë,
për të varfër e të pasur, ende po kërkoj.
 
Dhe kjo shtëpi është e ngushtë, e errët, e vogël,
por e vetmja që shpirtit i jep paqe dhe qetësi.
 
 
 
Shqipëroi: Sinan Vaka
 

One thought on “Poezi nga James Clarence Mangan (1803 – 1849) / Shqipëroi: Sinan Vaka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s