Pulëbardhë dashurie ( Studentes Ar-jeta) / Poezi nga Anila Qirjazi Mihali

Poezi nga Anila Qirjazi Mihali
 
 
Pulëbardhë dashurie
( Studentes Ar-jeta)
 
Fytyrë ëngjëllore si vetë dashuria ,
dhe lulet mbi shtat s’ të japin dot frymë.
Në pafundësi ngjyrash ishte për ty dita
Mes njerëzish e fundit,
fllad parajse fryn.
 
Pulëbardhat e shpirtit u larguan qiejve
dhe lotin në vështrimin e fundit e mbyt,
sa here dritëargjenda do i afrohen reve,
Eshtë zemra e nënës që në klithje kris.
 
Ti veç për të,
rrugës nga shkove lër aromën tënde,
është nisur pas teje me kalin e dhimbjes.
Beatriçe e dashuruar me vello prej ëndrre
Mënxyrës së kohës ylber rrëzëllite.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s