Kalendari poetik: W. B. Yeats (1865-1939) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

William Butler YEATS

Kalendari poetik: W. B. Yeats (1865-1939)

Më 28 janar 1939 vdiq William Butler Yeats, poet, dramaturg, dhe shkrimtar e nacionalist irlandez. Në vitet 20 qe edhe senator i shtetit të lirë të Irlandës. Në poezinë e tij ndikoi ndjeshëm folklori i popullit të tij dhe poezia e një tjetër irlandezi të famshëm, ajo e Percy Bysshe Shelley-t. Fitues i çmimit Nobel në vitin 1923. Ja përzgjedhja ime në përkujtim të tij:

TESHA QIELLORE

Të kisha një cohë qiellqëndisur
Endur me fije t’argjendtë dhe të artë
Nëpër të me blu të errët ujdisur
Me dritë dite dhe të zezën e natës,
Do ta merrja të ta shtroja nën këmbë:
Por i varfër jam dhe kam vetëm ëndrra;
Vetëm ato mund të t’i shtroj nën këmbë;
Ndaj ec lehtë, kur të më shkelësh ëndrrat.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s