Kalendari Poetik: Claribel Alegría (1924-2018) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Claribel ALEGRÍA

Kalendari Poetik: Claribel Alegría (1924-2018)

Para pesë ditësh, më 25 janar 2018, vdiq gati 96 vjeç Klaribel Alegría, poete, shkrimtare, përkthyese dhe gazetare nga Nikaragua, e njohur bashkë me poeten tjetër, bashkëpatrioten e saj, Xhokonda Beli si dy nga emrat më të shquar të letërsisë në Amerikën Qendrore. Në vitin 2016 ka qënë kandidate për çmimin Nobel në letërsi. Ja një poezi prej saj:

TESTAMENT: BIJVE TË MI

Ju lë një shkallë
që lëkundet
të pambaruar
me ndonjë shkallare të thyer
ndonjë të kalbur
të tjerat s’janë keq.
Ndreqeni
ngrijeni më këmbë
ngjituni në të
hipni lart
deri sa dritën të prekni.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s