DANKON (FALEMNDERIT) / Poezi nga Julia Sigmond

Poezi nga Julia Sigmond
 
 
DANKON
FALEMNDERIT
 
Sen konsciencriproĉo
Pa vrarje ndërgjegjeje
 
mi rigardas la rosguton
Vështroj pikën e vesës
 
sur la ruĝa rozburĝono,
mbi gonxhen e kuqe të trëndafilit
 
favorata floro de mia patrino.
lule e parapëlqyer e nënës sime
 
Dankon.
Falemnderit
 
Mi aŭskultas la alaŭdan kanton,
Dëgjoj këngën e bilbilit
 
la zumadon de l’ abeloj,
gumëzhitjen e bletëve
 
la plaŭdon de l’ riveretoj,
gjëmimin e lumenjëve
 
la murmuradon de la maro.
murmurimën e detit
 
Mi skribas
Shkruaj
 
leterojn, rakontojn, fabelojn,
letra, tregime, përralla
 
kaj mi legas
dhe lexoj
 
romanojn, poemojn, eseojn.
romane, poema, sprova
 
Mi rigardas
Vështroj
la ridetantajn infanvizaĝojn,
fytyrat që buzëqeshin të fëmijëve
 
kaj mi aŭskultas
dhe dëgjoj
 
la memoraĵojn de solecaj olduloj.
kujtimet e pleqve të vetmuar
 
Sen konsciencriproĉo
Pa vrarje ndërgjegjeje
 
mi vivas mian vivon.
jetoj jetën time
 
Dankon.
Falemnderit

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s