Lidhja e Shoqatave Shqiptare Iliria në Suedi sot nxori nga shtypi librin “Shkolla e diplomacisë” të shkrimtarit e pedagogut Ilaz Bobaj

Lidhja e Shoqatave Shqiptare Iliria në Suedi sot nxori nga shtypi librin “Shkolla e diplomacisë” të shkrimtarit e pedagogut Ilaz Bobaj

HYRJA

Pasi dëgjoi se kështjellën e pushtetit
me kështjellarët e saj të prapë,
e kritikonin me hak,
delja u nis drejt e aty.
– Do shkoj, – tha, – të vendos drejtësi !
Tek dera e priti kau stoik:
– Këtu nuk hyn dot dhe pikë !
Këtu ka rregulla të rrepta,
në këtë kështjellë hyjnë vetëm dhelpra.
– Po aty shoh dhe gicin qimesertë.
– Atë e përgatisin për deputet.

 

Iliaz Bobaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s