Shtëpia Botuese ” ADA” publikon librin “Malet e virtytit” të autorit Ded Nikoll Luca (Denilu)

Shtëpia Botuese ” ADA” publikon librin “Malet e virtytit” të autorit Ded Nikoll Luca (Denilu)

Autori : Ded Nikoll Luca (Denilu)
Titulli: Malet e virtytit
Redaktore: Dorjana Sterkaj
Ballina: Agim Sulaj
Botimi i parë, 2018
ISBN: 978-9928-244-74-1

Përgatiti për botim: Roland Lushi

Formati : 13.5x20cm

Të gjitha të drejtat i takojnë autorit

 

Roland Lushi

Shtëpia botuese “ADA”
Adresa: Rr. Mihal Grameno Pall.32 Ap. 7
www. botimetada.com
Cel: 068 22 190 16
Tiranë, janar 2018

 

Ded Nikoll Luca

Denilu më tha ta shkruaja parathënien me gjëra që mendoj dhe që nuk kam mundur ti shpreh dot në biseda. Ashtu si Deda edhe unë jetoj në koordinatat më absurde të njerëzimit. Në veçanti, ajo që unë di për vetveten është pikërisht një ndjeshmëri e ndyshueshme që më jep dije të ndryshme. Ah more Denilu, ti meriton në kurriz një hu..a e dini pse? Botove 40 libra dhe të mbeten në magazinen e shtëpisë botuese. Romane, novela, poezi, epigrame, libra psikologjik, libra me ese dhe çfar Parathënie të them? Askush nuk i lexon ose ndoshta i lexon ndonjë mi i magazines. Ah more Ded Nikoll Luca, dijet konstante për mua janë të paekzistueshme, megjithëse përbëjnë bazat e konceptimit të sotëm. Tani, pikërisht, ndërgjegja ime shfaqet, sepse, gjer më parë, ajo ishte ndërgjegje e të tjerëve. Ti më the ma shkruaj një parathënie dhe unë e shkrova. Tani që më the se parathënien e dua nga ato gjëra që mendohen dhe nuk mund të shkruhen po bëj mirë për vete dhe për lexuesin që po shpërthej.Unë i përdor konceptet e gatshme, si të gjithë, por në ndryshim nga të tjerët, nuk i dashuroj. Si të tilla, konceptet e gatshme, janë për mua thjesht mjete. Ajo që unë dashuroj janë gjendjet e mia, dhe në gjendje, vetëm në gjendje, unë arrij të mendoj, të krijoj diçka që më në fund jep konceptimin tim. Dhe sapo unë e di çfarë konceptova, gjendja ime shuhet, ose të paktën, ajo pjesë e gjendjes që ka lidhje me konceptin përkatës. Kështu unë nuk e di se jetoj në koordinata absurde,Mos vallë Deniluja nuk jeton në këto kordinata?…. Duket kontradiktore, por fakti që unë jetoj në këtë vend, apo që në përgjithësi jetoj, tregon se sa absurde unë jam me veten..Ti Ded jeton në itali,Bën sikur,na e mbush mendjen të rrimë ku jemi dhe vetë jeton atje Megjithatë absurditeti sot është kaq i përhapur, saqë nuk është e mundur të mos dish asgjë. Unë di diçka, d.m.th ndjej, dhe ajo që di, është kaq shumë qesharake saqë mund të thuash të bën të vdesësh gazit..Denilu shkruan libra duke e ditur se nuk lexohen dhe as që e merr mundimin të shkojë në Tiranë dhe ti tërheqë librat në magazinë Studimi i së qares është një ndërgjegje më vete. Një herë rashë në dashuri sepse qava. Kisha qarë kaq shumë saqë befas dëgjova të qaren time. Atë çast i ndala lotët! Je ti Ded që para një muaji më the se dua t’i shmangem apsurdit,, të shkruaj diçka që mund të krijojë një ndjenjë njeriu, të lumtur a të trishtuar, s’ka rëndësi, por ndjenjë njeriu, A është normale të shkruash për të shëmtuarën me po atë dashuri si dhe për të bukurën?. Por mua kjo më duket një lajthitje. Dhe kurrë nuk ka për të ndodhur.Ah more Ded, gjer tani bëra shaka me ju dhe nëse e botoni këtë lajthitje timen edhe ju po bëni shaka me mua.Ah sikur jeta të mos bënte shaka me ne?Libri juaj me ese dhe vëzhgime “Malet e virtytit” ka një kopertinë nga i madhi Agim Sulaj,Të mos harrojmë dhe redaktoren e mrekullueshme Dorjana Sterkaj. Parathënia ime quhet thjesht një gazmore e nevojshme.Jam në Shqipëri dhe ndihem emigrante në vendin tim.

Anxhelina Përkola

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s