Publikohet Nr. 202 i Revistës Letrare-Artistike “Obelisk”

Publikohet Nr. 202 i  Revistës Letrare-Artistike  “Obelisk”

Me rastin e Shën Valentinit një buqete me poezi lirike!

Organ i Shtëpisë Botuese”ADA”

http://www.botimetada.com

Periodike letraro-artistike

Viti X-të i botimit – Nr.202

shkurt 2018

Del në datë 15 të çdo muaji.

Rregjistruar në ISSN

International Centre 45

Rue de Turbigo, 75003 PARIS

FRANCE

Adresa e redaksisë:

Rruga Mihal Grameno Pall.32 Ap. 7, Tirane

cel: +355 68 221 9016

e-mail: rlushi@yahoo.it

Revistën “Obelisk” në librarinë pranë Qendrës Stefan(Sheshi Avni Rustemi), Librarinë “ADA” pranë redaksisë, në adresën:

Rruga “Mihal Grameno” Pall 32 Ap.7 (pranë Shkollës së Baletit) si dhe me abonime.Në shqipëri (me çmim 100 lekë), në Kosovë (me çmim 1 euro), e në Greqi (me çmim 1 euro).

“Obelisk” mund ta lexoni edhe në internet në adresën:

http://www.botimetada.com

Abonimet Europë: 1 vit – 15 euro+pp,

Amerikë: 1 vit – 20 usd+pp.

Për çdo vërejtje, sugjerim apo bashkëpunim kontaktoni në

e-mail: rlushi@yahoo.it

Nr. llog. Tirana Bank

Lekë: 0130-260249-001

IBAN – AL12 2061 1035 0000 1302 6024 9001

Shtypet në shtypshkronjën

e Shtëpisë Botuese “ADA”

Tel: +355 4 450 53 12

Tiranë 2018

Tirazhi: 500 copë

 

MAGJIA E DASHURISË

Cili nga ne nuk e mban mend heqjen e fletëve të një luleje për të kërkuar dhe luftuar kundër dyshimit të tmerrshëm për dashurinë ose personin që dashurojmë…!

Cili nga ne nuk e mban mend puthjen e tij të parë.

Thonë se dashuria është misterioze, magjike, komplekse, e vështirë, imazh provokues në mendime, e pamatshme, ekstaz e papërcaktueshme. Dashuria është durim, është mirësi.

Dashuria është…..dashuri. Tek secili ajo shprehet në mënyra të ndryshme. Është e rëndësishme të qëndrosh në dashuri. Dashuria është ajo fije që mban të lidhur dy njerëz, e që çon në besimin, intimitetin dhe ndërvaresinë e tyre. Dashuri do të thotë ti qëndrosh pranë dikujt që ka nevojë për dashuri. Dashuria e vërtetë është bekim i natyrës. Nëse do dashuri duhet të dashurosh. Këtë ka bërë njerëzimi që në fillesën e tij. Ka dashuruar e ka shkruar për të. Modestisht kemi sjellë një buqetë me lule dashurie për ditën e të dashuruarve.

 

Roland Lushi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s