Fjala – Arsen Tarkovski / Shqipëroi: Vasil Çuklla

Poezi nga Arsen Tarkovski

 

Fjala

Fjala është, vetëm lëvozhgë,
Vetëm membranë, një tingull i zbrazët
Ama brenda sajë, çuditshëm drithëron
Një shënjëz e kuqe, e mallët.

Godet gjaku, pulson vena
Një rreze merr flakë, dritërisht
Por ti, nuk e prish aspak terezinë
Nëse fati ka ardh’ në botë, me “këmish”

Tek fjala, jeton forcë e kaherë
Dhe në qëlloftë të jesh vjershëtor
Dhe e di, se rrugë tjetër nuk ka
Kjo të fal fuqi, të mbahesh me zor.

Mos pasqyro në varg dashuritë
As betejëdhënat, mos pasqyro
Ruaju nga gracka e profecive
Vdekjen kërkurrë, mos e fto!

 

Shqipëroi: Vasil Çuklla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s