Kalendari poetik: Bertolt Brecht (1898-1956) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Bertolt BRECHT

Kalendari poetik: Bertolt Brecht (1898-1956)

U lind më 10 shkurt Bertolt Brecht, dramaturg, regjisor, poet dhe eseist gjerman. Nga ç’kam prej tij përzgjodha këtë shqipërim timin të vitit 2012

AGIM

Nuk është rastësi,
që fillimi i çdo mëngjezi,
nis me këngën e këndezit,
që qysh në lashtësi,
paralajmëron një tradhëti.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s