Poezi nga Baki Ymeri

Poezi nga Baki Ymeri
 
 
FUQIA E DASHURISË
 
Me lëkurën tënde i shndrit yjet
Me zërin tënd i thith burimet,
Me buzët tua i nxeh dimrat,
Me gojën tënde i shpreh lutjet,
Me sytë e tu i verbëron agimet,
Me emrin tënd i zbardh ditët,
Me gjakun tënd i stërkuq frytet,
Me gjinjtë tui i shpërtthen netët,
Me belin tënd e vërttit diellin,
E po e sheh?!
Me belin tënd e vërtitt diellin…
 
 
 
FEMRA TË STOLISURA
NË MËNDAFSH DHE AJËR
 
E kërkoj shëmbëlltyrën tënde në turmë,
Me një shikim e ftoj.
Shoh vetëm mëndafsh dhe ajër,
Femra që mbajnë si peshë:
Stoli, buzëqeshje, përqafime.
E shoh vetëm mungesën tënde.
Emri jot i shpërndarë si një pluhur
Ktthehet drejt buzëve të mia.
Them: Të dua!
Dhe dëgjoj vetëm pluhurin
Se si ngjitett mbi tinguj.
Shoh vetëm mëndafsh dhe ajër.
Fuqia e dashurisë, megjithatë,
Më mundëson ta kaloj rrugën.
 
 
 
Mall
 
Mallin ta dëgjoj –
Mbi jastëkun tim duke marrë frymë,
Me dorën time duke shkruar,
Shkresa ne agim duke mbirë:
Të shijoj dhe s’kam të ngirë
Dhe mallin quaje çakërdisje
Ngase vetëm ne të dy kemi kuptuar
Se si takohet një parajsë
Me një tjetër parajsë
Pa u bërë në botë mëkatë.
 
 
 
GJINJTË
 
Më vjen druajtje disi
Kur shikoj fjalët
Që bëjnë fjalë për to.
Ua kuptoj atë magji
Që më detyron të hesht
Por vjen përsëri vjeshta
Dhe më vjen druajtje disi
T’i shikoj fjalët
Që bëjnë fjalë për to
Dhe s’mund t’ua kupttoj
Atë magji
Që më shtyn të hesht.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s