Das ist das Leben… / Eine poesie von Dr. Diana Skrapari

Eine poesie von Dr. Diana Skrapari
 
 
Das ist das Leben…
 
Die Musik beruhigt die Seele,
Wie der Regen das trockene Land besänftigt,
Fliegt eine Seele ins Paradies,
Mit ihrer magischen Stimme fließen
Die Krokodilstränen seines Scharfrichters,
Musik beruhigt die Seele,
Aber nicht das Gewissen,
Sie hört zu diese Stimme,
Und sag nichts,
Warum hasst du dich so sehr,
Und tötest dich die Leute,
Musik beruhigt die Seele,
Und die Seele verlangt
Liebe zwischen Menschen.
 

 

World Poetica: César Vallejo Abrahami Mendoza / Videopoem dhe shqipërim nga Kolec P. Traboini

World Poetica: César Vallejo Abrahami Mendoza

César Vallejo Abrahami Mendoza(16 mars 1892 – 15 prill, 1938) ishte poeti peruan që botoi vetëm tre libra me poezi gjatë jetës së tij. Përkundër kësaj, ai është konsideruar si një nga novatorët më të mëdhenj poetikë të shek. XX dhe për të gjitha gjuhët. Shqipëroi Kolec Traboini, realizoi Pantheon.

Videopoem dhe shqirëtim nga Kolec P. Traboini

Poezi nga Rami Kamberi

Poezi nga Rami Kamberi   BETEJAVE, PA FLAMUR… Thoshin, dikur Iknin jetët, bashkë me ëndrrat e shpresën, nëpër sy Betejave pa flamur Si robër t’luftërave, fushëbetejave, të mbetur pa liri Vetëtimat, hajmali Ua ndriçonin, vendin e frymës së fundit, te … Continue reading

Kan Çiçek Açar / Nuri Can

Nuri Can   Kan Çiçek Açar Şu gurbet ellerde garipçe boynum büküldüğü yerde gam çiçek açar vurduğun hançerle kanıyor kalbim döküldüğü yerde kan çiçek açar yağmurum yağmıyor hayat gam çölü sustu yüreğimin garip bülbülü tomurcuk çiçekti sevdamın gülü söküldüğü yerde … Continue reading

Poezi nga Juljana Mehmeti

Poezi nga Juljana Mehmeti   Braktisje…! Është një orvatje e çuditshme ajo e brendshmja, që nuk rreshket kurmit, por krahët shtrin përreth boshllëkut që ndan hapësirat ajrit të tendosur shpirtit asfiksim, si në nëntë rrathët e padukshëm, që zbresin shkallareve … Continue reading