I (pa)UDHI / Poezi nga Drita Lushi

Poezi nga Drita Lushi
 
 
I (pa)UDHI
 
Në vendudhën e Shqipeve,
i Udhi,
pengohet,
përbuzet,
shpërfillet,
injorohet
tallet,
dënohet
e pastaj…
vdes
dhe…
harrohet!
 
Ne vendudhën e shqipeve
i paudhi
pasurohet,
respektohet,
çmohet,
fryhet
jeton
e blen
çdo post!
Pastaj…
Vdes edhe ai,
e mbi të,
nje malvarr Flori,
ku i paudhi s’gjen qetësi!
Përballë,
një shtatore druri e thjeshtë
ku i Udhi prehet qetë,
e bri tij,
rritet e gjelbër një selvi!
 
@ Drita Lushi.
Mars 2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s