Liria e keqkuptuar / Poezi nga Flutura Açka

Poezi nga Flutura Açka

 

Liria e keqkuptuar

Gruaja,
asht shakull me bajt,
thotë Kanuja.

Burri,
asht fryma, hija, seksi,
grushti dhe huri.

Trazuar
n’pendesën e brinjës së shkulur,
n’betejën e moskuptimit të përjetshëm,
të Lirisë së keqkuptuar,
burrë e grua.

Shpesh,
sa shpesh, keqkuptimi,
merr trajtë të pandreqshëm gabimi.

Ai të kërkon si grua,
Ti e konkuron si burrë.
Ai lutet të jesh dashnore,
Ti mëson huqe prostitute.
Ai të puth si e dashur
Ti me et’ sillesh si grua
Ai ka nevojë për shoqe,
Ti e josh si e dashur…

Një qenie e vërtetë,
Mbjell dashuri të vërtetë.

Liria, kjo halë e mbetur në fyt
E keqkuptuar, o grua,
Të mbyt…

8 mars 2018

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s