MONALIZA IME! / Poezi nga Vjollca Ajasllari- Koni

Poezi nga Vjollca Ajasllari- Koni

 

MONALIZA IME!

Nėse do kishe lindur në këtë kohë moderne
e bindur, do shkëlqeje mbi çdo bukuri!
S‘ të mbaj mend flokët kaçurrela mbi supe,
veç,  mbi vetullat e bukura si gjysmë hëne e bardha shami.

E bukur dukeshe, si një sirenë deti,
të hijeshonte dhe një fustan me arna,
sa dëshirë kisha të shikoja atë trup,
jo me opinga, por mbi këpucë me taka.

Kur flokët lëshoje mbi shpatulla,
nuk doja që ti lidhje si litarë gërshetë,
sa gjeta një të kuq për buzët e tua të ëmbla,
ta mbuloi ballin shamia e zezë!

Çfar të shkruaj për ty e dashur nënoke,
që jeta të shkoi punë, mundim e lëndime?
Këtu sjell bukurinë tënde për kohën që  ka ikur!
E bukura, Monaliza ime!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s