Poezi nga Preng Maca

Poezi nga Preng Maca

 

gjueti

Shpesh nisemi ta vrasim mërzinë
ajo na krijon një angushti ,
një gjendje të pa shpresë…
është luftë ,
ta braktisësh këtë gjendje.

Kur zgjohesh, nga kjo luftë
e sheh ,
se ke vrarë …veten.

 

shndërrim

Nuk ishte në dorën time ,
nëse isha I dashuruar …

Shpirti im ishte shfaqur,
nè një, si fletë të bardhë
dhe dashuria
më kishte dehur krejt
jetoja, si në një përqartje
ajo tashmë më kishte …lexuar.
gjithë çfarè ndodhte brenda meje
ndërsa e bëja të dukej,
krejt pa dashje…

 

metereologji

Qiej të zymta
Bota nën shi laget.

Mendimet të shumta më vijnë.

Atje larg kudo që të jesh
më mendo,
si një… strehëz.

 

rojtari i pyllit

Me sa di, prej kohësh,
letra vjen nga drurët.

Pyjet ditë pas dite rrallohen,
që të shkruhen librat

Por shkrimtarët e vërtetë
e ruajnë …pyllin!

 

gjest

Vetëm më bënte shenja
ajo vetëm më bënte shenja!

Por , unë lexoja shumë gjëra!

Në pyllin e dendur,
prej ku ajo më bënte shenja
hyra me gjithë shpirt
dhe…mbeta brenda!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s