Poezi nga Hysen Grajçevci

Poezi nga Hysen Grajçevci

 

RUGOVË

kush ta vrau “atë lahutarin plak”
E nga varri,
kush do t’na i ngjallë trimat !?
Mark Milani !?
Po namin e Zhujë Selmanit…
e të Sak Faslisë?
Kujdes gjakun
e Qelë Shabanit
e të Ker Sadrisë.
Rugovë!
Burrat si keta Çakorin
e patën strehë t’burrërisë…!

 

NUK BESOVA…!

Kurr nuk besova se
kaq shumë zvarranik ka në botē
mbase edhe tani kur shoh se
shumë janë me lëkurë Kameleoni
E vërteta nuk ndryshohet
është kokëfortë
me kohë masken çjerr
dhe fytyrën meskine zbulon

Shpesh herë LIRIA prangoset me heshtje
dhimbja shendrrohet në dënesë
Me grada vishen kameleonët
Heronjët mjerisht mbesin në harresë!

 

BISEDË ME VARGUN!

Dhimbshëm flas me vargun fjalë përmallimi,
zjarrin e fshehë diku thellë nën bri!
Në pentagram vargu ca nota mallëngjimi,
Si melodi e orkestruar për simfoni!

Në sfond shiqoj diellin, si bëhet njësh me detin,
si shkrihet e mbetet gjurma e flakës së djegur,
cili nga piktorët do ta jetësoj këtë në vepër?
mallin e zhuritur ta pikturoj në letër!?

Dhe ikin stinët si vete jeta…
me vete mbartin ndryshimet në kohë,
ca gjethe bien nga degët e vjetra,
e ca të rejat lindin me agun pranveror.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s