Shtëpia Botuese ” ADA” publikon librin ” Pikëpyetje në ajër” të autorit Dedë Nikollë Luca

Shtëpia Botuese ” ADA” publikon librin ” Pikëpyetje në ajër” të autorit Dedë Nikollë Luca

Titulli: Pikëpyetje në ajër
-Autor:Dedë Nikollë Luca
-Redaktor: Agim Demiri
-Kopertina: Medi Belortaja
-Botim i parë, 2018

ISBN: 978-9928-244-87-1

Botues: Roland Lushi

Shtëpia Botuese “ADA”
Adresa: Rr. Mihal Grameno Pall.32 Ap. 7
Cel: 068 22 190 16
Tiranë, mars 2018

CIP Katalogimi në botim BK Tiranë
Luca, Dedë N.
Pikëpyetje në ajër / Denilu ; red. Agim Demiri. –
Tiranë : Ada, 2018
60 f. ; 14×20 cm.
ISBN 978-9928-244-88-8
1.Letërsia shqipe 2.Epigrame
821.18 -193.2

Epigramisti tashmë i njohur Denilu kërkon një parathënie nga unë për librin e tij numër pesëdhjetë. Jam e pesëdhjeta, që shkruaj parathënie.Më duhet të përshkruaj diçka në rrugën e Dedës si epigramist dhe shkrimtar pa harruar librat e tij psikologjik. Nje shkrimta, epigramist si Denilu, unë e fus në mëndjet e ndritura te artit. Ah, ky përshkrimi është një rrugëtim, që kërkon nxitje. Dihet që kur ka lëvizje, ka ndryshim. Autori lëviz nga epigrami, tek proza, si dhe tek librat e tij psikologjikë. Për fat të keq, nuk kam pasur fatin të lexoj romanet e tij, por epigramet i lexoj çdo dite dhe janë shumë të bukura, plot dritë… libri i tij . Nje punë e bukur për ketë libër, është e bëre nga piktori Medi Belortaja që na jep mesazhin e plotë të tij, që në kopertinë. Tek epigramet e këtij libri shoh ndryshimin për të nxitur ide.Denilu, me mjeshtërinë e tij si epigramist, ka krijuar epigrame të shumta me një tematikë të larmishme, ndonëse janë te shkurta, ai thotë gjera te mëdha.Ndaj dhe talenti i tij letrar është i veçantë.Në dorë kam 100 epigrame nga libri dhe po komentoj mbi to. Në këto 100 epigrame ai flet per çdo gjë njerëzore që i sherben njerëzimit. Më bëri pershtypje një epigram për lotin.Një pikë e kriposur; gjithcka që ndiejmë dhe mendojmë.Denilu jep mendimin se kjo është një rrjedhë e lirë.Ne qajmë, kur nuk i japim shpjegim asaj që ndiejmë.

Ded Nikoll Luca

Qajmë, kur dikush mendon si ne dhe për ne.Një sy i thatë është një pus i shterpë (ku s’ka lot ,s’ka shpirt) më përgjigjet Deniluja.Unë jam Deda, që qaj pa u turpëruar!- më tha 60 vjeçari autor në bisedën me mua,që pa lejen e tij po e bëj publike, sepse më pëlqeu si shprehje. Kush dashuron jetën e di vlerën e saj…Ded Nikoll Luca (Denilu) një familjar i sukseshëm ka 5 fëmijë ,një baba i shkëlqyer,një gjysh i lumtur , një bashëkshort i dashuruar me gruan e tij Flora , një mik i librit dhe mik i lexuesve të shtumtë.Kush dashuron njerëzorën ,ka mësuar të qajë pa u turpëruar.Deda ka mësuar të qeshë.Të qeshë pa sforco, ashtu si epigramet e tij bio, që dalin nga shpirti i tij.Këtë buzëqeshje mundohet ta kalojë te lexuesi.Qesha me lot, kur miku im Denilu duke iu përgjigjur pyetjes sime tha:-Kur të mungon diçka, puna më e mirë është të shtirësh ,sikur e ke .Ne si lexues nuk shtiremi aspak, sepse kemi një epigramist të mirë,Fakti tregon se Denilu është më i miri epigramist.. I pesëdhjeti libër i Dedës do të bëhet i njëqindi dhe për dy vjet me siguri do botohen,pasi në dispozicion ka 3 redaktorë të zotë si dhe shtëpinë botuese”ADA”Tiranë që është korrekte në botimet e tij të shumta.Ndoshta, nuk do të vihem në emrat e .nobelistëve,por me epigramet kam dhuruar dhe do të dhuroj buzëqeshje tek cdo lexues.A ka gjë më të rëndësishme se sa të dhurosh buzëqeshje? Jam dakord me Deden dhe buzëqeshjet, që na dhuron kënaqësi per mua si kolege dhe mike e autorit, që shkruajta këtë parathënie dhe u bëra lexuesja e parë e 100 epigrameve të librit të kolanës së famshme DENILU.

 

Ermira Saraci Osmani shkrimtare dhe poete.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s