POETËT / Poezi nga Festim Liti

Poezi nga Festim Liti
 
 
POETËT
 
Shpesh vdesin poeteët,
të përhumbur,
mbi vargje, rima, metafora.
Udhëtojnë të lodhur drejt motiveve.
Çmendurisht duan të pushtojnë,
qiejt, ëndrrat, kohërat…..
 
Vdesin poetët,
mbi shpinë mbajnë arkë-mortet e fateve,
njerzve, dashuritë e vdekura,
dashuritë e pafilluara,
këngë të mbushura me aromën e lule-lofatave,
dhe shpresa herë-herë të mekura….
 
Vdesin poetët
edhe tre herë në ditë,
e vinë përsëri në jetë,
nxitojnë për të mbledhur agime dhe dritë…..
 
Poetët janë si Anteu,
që veç nga toka merrte fuqi.
Ata vdesin e ringjallen përsëri,
Kur kemba e tyre shkel,
në planetin magjik,
që quhet POEZI….
 
Larisa, Janar 2016
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s