Kalendari poetik Alda Merini (1931-2009) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Alda MERINI

Kalendari poetik Alda Merini (1931-2009)

Më 21 mars është data lindjes së Poetes Alda Merini, një poete, më e madhja ndoshta ndër poetet italiane. Përzgjodha një poezi që kam shqipëruar në gegnishte prej Saj:

SA TË KAM DASHTË

Sa të kam dashtë…
kurrë s’ke m’e dijtë sa fort
ma fort se bleta qi thith ke lulja e vet,
se shiu qi në pishnajë bjen, ma fort.
Dhe nëse më lejohet m’e thanë
ma fort se Zoti njerzit ka dashtë
dhe me të dashtë mâ fort
dojshem me kenë mâ e bukur se heshtja
a si nji rruzull ylli me kenë,
por s’mujsha, u ndijsha e mjerë
dhe veç fërgllojsha, prej pasionit fërgllojsha
pa mujtë me ta thanë.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s