Poezi nga Kaltrina Hoti

Poezi nga Kaltrina Hoti
 
 
A kam Atdhe
 
Ata e morën
Me ngjyra të reja u stolisën
Gjuhën e përkthyen me fjalët e të huajve
E shkelën ëndërren e premtuar
Ajo që dikur e ruante krenarinë
Shëndrohet në gurë të thyer
Ata e morën
Unē mbeta pa Atdhe
E mbuluar me ngjyrën e kuqe
Do tē mbetem e flakēruar
Pres që koha të shkundë
ata që më lanë pa Atdhe.
 
 
 
Më thirrni me emrin tim
 
Kur linda më quajtën
rreze e diellit
 
Por Asgjë nuk shkëlqente në mua
Më vonë më quajtën
Dorë ledhatuese
 
Por Unë ledhatim nuk përjetova
Dikur pa pritmas dikush tha
Fjalë e huaj
E unë kerkova oxhakun e vjetër
Kaltërsin e qiellit e mora
Me puthjen hynore bisedova
vendosa të pushoj në dallgën e turbuar
Ti bashkoj buzët
Në mes të qiellit dhe detit të pa parë
Thirrëm…thirëm
me emrin tim
Kaltrërsi e qiellit

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s