Kalendari Poetik: Paul Verlaine (1844-1896) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Paul VERLAINE

Kalendari Poetik: Paul Verlaine (1844-1896)

Sot, më 30 mars, është data e lindjes së Pol Mari Verlen, poet i njohur frëng i grupimit që u mbiquajt ‘poetët e mallkuar’. Wikipedia ka plot kërshëri për jetën e tij; kështu që po sjell për ju një shqipërim nga ç’kam prej tij:

KËNGË VJESHTE 

Zvargie ngashërimash
Violinash
Të vjeshtës
Zemrën ma rëndon
Me një plogështim
Monoton.
Më zë një gulçimë
Zbehem meit
Kur ora trokëllin
Kohët e shkuara
Ndër mend më vinë
Dhe filloj e qaj

Dhe udhët marr
Me erën e marrë
Që më heq zvarrë
Si t’i vijë mbarë
Njësoj si të jem
Një gjethe e tharë.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s