Kalendari Poetik: Milan Kundera 1 prill 1929 / Përgatiti materialin: Maksim Rakipaj

Milan KUNDERA

Kalendari Poetik: Milan Kundera 1 prill 1929

Milan Kundera sot mbush 89 vjeç. Është shkrimtar, dramaturg, eseist dhe poet çek. Bir i një pianisti, studioi në Pragë për muzikë dhe letërsi, pastaj për kinema. Në vitin 1948, ende student, u bë antar i partisë komuniste, por e përjashtuan pas dy vitesh; pas vitit 1956 e ripranuan për ta përjashtuar pas ngjarjeve të vitit ’68 në Pragë. Mërgoi bashkë me të shoqen në Paris në vitin 1975, në vitin 1979 i hoqën shtetësinë çekosllovake…etj., etj., Ka dhe fakte të tjera wikipedia rreth Kunderës; unë sjell këtë shqipërim:

NDOSHTA 

Ndoshta të dua.
Ndoshta shumë të dua.
Pikërisht për këtë
është më mirë, ndoshta,
që të mbetemi kështu si jemi.
Ndoshta një grua dhe një burrë
më pranë njëri tjetrit janë
kur bashkë nuk jetojnë
dhe dinë vetëm që janë,
mirënjohës njëri tjetrit i janë
vetëm sepse janë,
sepse njëri e di që tjetri është
dhe lumturisë së tyre kjo gjë i mjafton.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s