Poezi nga Bilall Maliqi

Poezi nga Bilall Maliqi

 

PRITJEN MA DËFTUAN MUZAT

(Mbrëmë) ia shkeve perden natës
Për ta grimcuar errësirën

Matanë kujtesës së zgjuar
Përmes një gërfyelli
Më gjete ulur në një kthinë të ëndrrës

Pritjen ma dëftuan muzat
Brenda vargut të pasosur për Ty

(Se) dritën e parë të agimit

Do ta zbardhin ata sy
Për të lumnuarën dashuri…

 

MOS MË DIL PËRPARA (MËRZI)

Mos më dil përpara mërzi
Mos më dil…

S’ke vend
Në timin shpirt të lodhur

Ik si një fluturake e zezë
Në të qiellit kaltëri

Lidhu me hidhërimin
Pas reve të zeza
Dhe ngrihu në ngrehinë pikëllimi

As (Ti)…
Shkaktar i mërzisë

Përpara mos më dil (kurrë)
S’e të groposi
Si mbeturinë në gropën e harrimit.

 

S’TREMBEMI DOT

I

S’më trembën (as sot) hijet e zeza
Që lodronin mbi kreshtën time

Hije me surrat korbi
(E) me oshëtima trishtuese

II

As sot s’u trembën heshtakët urtakë
Veç me sy shqiponje
I vështronin vallet e tyre satanike

Jo… s’trembemi dot
(Se) frikën
Moti e ka përpirë xingona e errët.

 

U KRY NJË SHFAQJE

U kry edhe një shfaqje e zezë
Në hapësirën e qiellit kaltërosh

Zhurma shurdhoi ajrin
Ca re të zeza rrëmbimshëm
Përpinë edhe dritën

U kry edhe një spektakël
Përmbi kreshta të hijeve heshtake

(E) në shpinë të epilogut
Tymi vizatoi udhën e kthimit…

 

MYSAFIR NË TONËN SHTËPI

S’jetohet (më) me shpresë
As me ëndërr të Fatit

N’sy korbi shihet trishtimi
Në të zezën erë
Përkundet përdit pikëllimi

Hej…qenqe nuk jetohet

Jo, s’jetohet më qenqe
Si mysafir në tonën shtëpi

Me gëzime të thyera
E me frikë të futur në gji,,,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s