Poezi nga Përparim Hysi

Poezi nga Përparim Hysi

 

NË SHËTITJE!

Unë nuk rri pa dalë shetitje(kët punë e bëj përditë)
Porse hasa në”flladitje”,flladi i saj hyri në shpirt
Fllad ma mbushi dhe më”dehu”,sikur piva unë opium
Si një lule dalë nga dheu,qe e gjitha si llokum!

Faqa e saj vetëtinte ,goxha sy të madh, me bisht
Çfarë më bëre, moj”flladitje”, që më dole befasisht
Dhe më foli, vallë ç’kërkon,se më foli në gjuhë të saj
Ka ca gjëra i kupton , duke parë e ke kollaj.

Sot u ndamë veç me një “haj”,nesër? Dihet:ca më shumë
Në anglisht s’e kam kollaj, unë jam”mjeshtër për atë punë”

 

PRERË FUSTANIN ME “QËLLIM”?!*

Prerë fustanin me”qëllim”
Që të duken gjinjët jashtë
Po ke”hak”,mor Përparim,
Që i sheh dhe të zënë”djajtë”

Dalin jashtë si bostan
Mu mbi ta më mbetën sytë
Gati unë të bëj bam
Dhe nga nepsi sa s’lajthit.

Se më kot s’i lë kastile
Që të duken jashtë açik
Më kanë zënë njëmijë xhinde
Që t’i “thithë” gjinjët içik.

Që t’i “thithë” si fëmijërisë
Aq për ta jam i etur
Kam nepsin e djalërisë
Dhe tani”gjysëm i vdekur”…

 

NË MËRGIM!

Pyll me gjemba më është shpirti
Jam në kryq,kryqëzuar si KRISHTI!
Mbledhur grusht siç është kërmilli
Sado gusht, kam të ftohtë dimri.

Natën, hiç s’fle rehat
Zë “luftoj” me “xhelatë”
Këtu dita krejt si natë
Përmbi supe “taksirat”

Rri bëj gjyq me veten time
Mendja ime- një thërime
Ç’desha në mërgim kaq larg?
Paguaj “taksën”: shpirti-plagë.

 

PO SI MUND TË JEM NË VETE?!

Ti ma vë kokën në gjoks dhe kërkon nga unë”mbështejte?!”
Unë zë,bëhem “nervoz” dhe fare s’jam në vete
Se më duket u kthye koha,kur të merrja gjak në vetull
Dhe më zë mua”oha”,sa harroj që jam i vjetër,

Nga thinjosh që isha dje,sot nuk mbahem jam “riosh”
Do “kullos” hergjele (apo s’jam unë,”bukurosh?!”)
Erdhi vet dhe më kërkoi dhe kërkoi nga unë mbështetje
Si? Ta lë që të shkojë? A s’kam hak që s’jam në vete?!

Hodha “vallen” nga e”keqja” (ende bukën s’e ha thatë)
Sa e mirë që ishte “dreqja” (më zë lemza për atë çast)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s