Poezi nga Vaso Papaj

Poezi nga Vaso Papaj   Kërkoj Kërkoj qiellin me balona Dhe aromën e zambakëve. Përmbi degët me limona Dua këngën e trumcakëve. Kërkoj shkak, per t’ u harlisur Fije bari, një akord. Në minor për ta ujdisur, Për të thënë: … Continue reading

Poems by Lilian Woo

Poems by Lilian Woo   CAPTIVATING SPRING  Adieu to winter, welcome spring A beautiful season to begin The lap of nature, pleasant weather Captivating spring with rainbow colours Flowers blooming everywhere Perfuming the sky with fresh air The splendour of … Continue reading

Poezi nga (Hamdi) ErjonMuça

Poezi nga (Hamdi) ErjonMuça   Hëna Ditën Hëna ditën duket si e hutuar, seç bën ca andërra të çuditëshme, kur bota e zhurmëshme është zgjuar; andrron sy hapur urrejtjen që mbledhin kallijtë e misrti që rriten kokëposhtë, herë këndojnë himnet e … Continue reading