Poezi nga Lili Bimi

Poezi nga Lili Bimi
 
 
EJA!
 
Eja me zog malli
Në Shkodrën time krenare
Të lëshojmë një pëllumb të bardhë
Drej qiellit të lumturisë .
 
Të puthim ditën
Me buzë stine
Të prekim gurët e kalasë
Së Rozafasë.
 
Të shikojmësi derdhet qetë Buna
I ashpër Lumi Drin.
 
Eja t’ia shtrojmë një gotë verë
Ta derdhim buzëve.
Eja Me erë pranvere.
 
Eh sa stinë të kam pritur
O zog malli !
 
 
 
NJË NATË, NJË MIJË VJET
 
Dua të jetoj me ty
një natë pafund,
Një natë të gjatë
një mijë vjet.
 
Të shikoj sytë e tu
Të lexoj mendimet
që rrjedhin si lumejt.
 
Të ndiej dëshirat e tua ,
të hy brenda në trupin tënd …
Të bëhëmi një.
 
Të hy në zemër
Në mendjen tënde .
 
Dua të shkatërroj kohën
Që më bën të rri larg teje.
Nuk dua të jem pa Ty .
Në pafundësinë e Universit!
 
 
 
TË KËRKOVA
 
Edhe këtë natë të kërkova
Po s’të pash askund
Në shpirtin tënd të qeshur
Lumturin dua të gjej.
 
E di !
Jam veshur trupit
Si kulpra rrapit
Të kam mbuluar
Më gjethe dashurie.
 
Kur të prek nga larg
Bëhem natë pa gjumë .
 
Dallgë jam bërë
Udhëtoj me një ëndërr
Që po bëhët diell.
 
Mos më lë të digjem edhe këtë natë
Sillma këtë ëngjëll
Te m’i fshij lotet sa ky grusht
I madh i rëndë.
 
 
ËNDRRA E NJË BOTE TË RE!
 
Dua të jetoj në këtë botë
Me Ty
Të ndjej aromën e një luleje
Të posaçelur.
 
Dua të mbledh
Gjethet që janë tharë
Dhe në vend të tyre
Të vë buzëqeshjen
Të sjell Pranverën.
 
Dua të rrëmbej
Ndjenjat tua që nga djepi yt
dhe të ndihem e rigjallur
Të hyj n’ëndrrat tua
N’ëndrrat e një bote të re
Pa dhimbje ,
Pa urrejtje ,
Pa luftë.
 
DUA NJË BOTE TË RE…!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s