Maria Miraglia (Itali)

Maria Miraglia
 
Maria Miraglia ka lindur në Itali, Ajo u diplomua në Gjuhë të huaj dhe Letërsi, mori një diplomë Master në Vlerësim dhe në Mësimdhënien e Gjuhëve Moderne. Ajo dha mësim në shkollat ​​e mesme të larta publike, ishte lektore për studentët pasuniversitarë dhe mësuesit e gjuhëve të huaja. Ajo ka bashkëpunuar me Departamentin Italian të Arsimit. Autore e Le Grandi Opere di Yayati Madan Gandhi; autore dhe redaktore e Antologia Poetica. Ajo është Drejtorja Letrare e Shoqatës Kulturore Italiane Pablo Neruda, sekretare e përgjithshme e Fondacionit Ndërkombëtar të Shkrimtarëve të Mëdhenj; kontribuese e shumë faqeve të poezisë si në italisht ashtu edhe në anglisht. Themeluese dhe kryetare e Fondacionit Botëror për Paqe. Disa nga poezitë e saj janë përkthyer në turqisht, spanjisht, maqedonisht, azerbajxhan dhe shqip. Do të botohen së shpejti dy antologji që përmbajnë disa nga poezitë e saj.
 
 
Ajo dashuri
 
Koha largohet
ditë pas dite.
Ndryshojnë ngjyrat,
me agime të reja,
me perëndime të reja dielli.
Ndryshon aroma e stinëve,
të cilat ndjekin njëra -tjetrën në monotoni.
Si një qiri, jeta shuhet.
Humbur natës
në kujtimet e moshës se re,
ende kujton thirrjen e asaj dashurie.
Qysh prej atij shtrëngimi në kraharorin
që ndrydhte në heshtje.
Në dhomën e ndriçuar pak
rrjedhin qartë në mendjen time
imazhet e një jete që kurrë nuk u jetua.
Ndërsa në melankoli rrjedhin prej syve
lotët si ujëvarë në faqe.
 
 
 
Përgatiti materialin: Marjeta Shatro
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s