Alicia Minjarez RAMÍREZ ( Meksikë)

  Alicia Minjarez RAMÍREZ Alicia Minjarez RAMÍREZ është poete, shkrimtare, këngëtare, përkthyese, pedagoge universitare, radio transmetuese dhe gazetare në T.V. Ajo ka lindur në Tijuana Baja California, Meksikë. Fituese e një përmendjeje të veçantë dhe një medaljeje në Çmimin Ndërkombëtar … Continue reading

Qytetërimet lindin dhe vdesin në të njëjtat vende / Nga Dr. Diana Skrapari

Qytetërimet lindin dhe vdesin në të njëjtat vende

 

Nga Dr. Diana Skrapari

Qytetërimet janë si ciklet e jetës. Ata  lindin, lulëzojnë dhe zbehen, duke u bërë pluhur dhe kujtime të së kaluarës. Ciklet e jetës janë si lëvizja e akrepave të një ore. Ato fillojnë nga e njëjta pikë dhe gjithmonë ndalojnë në të njëjtin vend. Qytetërimi ynë ka lindur në Babiloni dhe Mesopotami dhe pastaj u përhap në mbarë botën. Mos vallë fundi i qytetërimit tonë ka lindur në këto vende, ku ai e pa dritën e diellit për herë të parë?

Fundi ka lindur dhe rritet si një farë e keqe dhe përhapet si gangrenë në të gjithë trupin e qytetërimit.

Ai mbijetoi dy luftëra të përgjakshme botërore, por ai do t’i rezistojë kërcënimeve të reja që mund ta shkatërrojnë?

Shpresa do të mbetet gjithmonë në kutinë e Pandorës për të na inkurajuar për tu ngritur pas çdo disfate, për të kapërcyer të gjitha pengesat e krijuara nga të këqijat që ikën nga ajo.

Urojmë që akrepat në orën e qytetërimit mos të arrijnë errësirën e mesnatës, dhe që këmbanat mos të bien duke lajmëruar fundin  e tij, dhe lutuni që ditë më të mira na presin në planetin tokë!

 

LA LUNA NEL POZZO…non è utopia! – Classifica Sezione Poesia / Lucia Torricella

LA LUNA NEL POZZO…non è utopia!”

Classifica Sezione Poesia

è un nostro marchio Artemozioni, e vorrei che tutti voi, carissimi Amici, ne condivideste il contenuto.
Vi posto la classifica del concorso di poesia.
Vorrei anche sottolineare che quest’anno ci sono giunte delle poesie molto magmatiche.. sarà stata la “luna” che avrà invitato i poeti ad inneggiare alla natura, all’amore?
Inoltre, pregherei gli altri poeti che non si sono classificati di tener presente che l’importante è che il vostro cuore sia stato attratto dalle profonde ed uniche emozioni che ognuno di voi possiede…ed è questo che conta!
Perciò, vi invito TUTTI sia il giorno della inaugurazione del 29 aprile che si terrà nella Sala Consiliare del Palazzo Ducale di Martina Franca alle ore 17,30, sia il giorno della Premiazione che si terrà il 5 Maggio sempre nella sala Consiliare alle ore 18,00.

Lucia Torricella