Alicia Minjarez RAMÍREZ ( Meksikë)

 

Alicia Minjarez RAMÍREZ

Alicia Minjarez RAMÍREZ është poete, shkrimtare, këngëtare, përkthyese, pedagoge universitare, radio transmetuese dhe gazetare në T.V. Ajo ka lindur në Tijuana Baja California, Meksikë. Fituese e një përmendjeje të veçantë dhe një medaljeje në Çmimin Ndërkombëtar të Poezisë NOSSIDE Italy 2015 dhe 2016.Presidente për Meksikën në Shoqatën Ndërkombëtare të Shkrimtarëve IWA BOGDANI, Shqipëri si dhe antare e Bordit drejtues ATUNIS. Poezitë e saj janë përkthyer në: Anglisht, Frëngjisht, Taiwanese, Shqip, Kamerun, Arabisht, Kinezisht, Portugalisht, Italisht dhe Polonisht. Dhe publikohet në më shumë se 50 antologji ndërkombëtare, revista në mbarë botën.

 

Unë jam pjesë e universit!

Ndonjëherë Perëndia na dërgon engjëj të maskuar si miq, për të fshirë trishtimin e zemrave tona.
Në këtë kohë e kam kuptuar … Ai kurrë nuk më ka lënë vetëm!
Unë e falënderoj Perëndinë nga thellësia e zemrës sime, për të gjitha këto shenja që më dërgon, nëpërmjet ëndrrave të mia, netëve dhe ditëve të mia.
Për buzëqeshjet e përbashkëta, për të gjitha mesazhet në secilin prej njerëzve që has dhe më prek zemrën në një mënyrë të veçantë, më bëjnë të mendoj: “kjo është vepra e Perëndisë”. Sot falenderoj qiellin, për të gjitha bekimet që jep mua çdo ditë, nga agimi me një buzëqeshje të pikturuar në buzë, duke kërkuar Perëndinë në qiellin e bukur blu, duke vlerësuar zogjtë e këndimit, erën e tokës së lagësht, freskinë e freskët dhe heshtjen që më shoqërojnë.
Paqja e madhe që e ka mbushur shpirtin tim dhe lumturinë sekrete me gjithë lëkurën time del në shesh.Janë ende buzëqeshje!
Duke u ngadalësuar në heshtje, ato momente të mrekullueshme që ishin pjesë e imja.
Nga ajo odisea e re që zgjohet çdo mëngjes, e lindur në zemrën time, duke shpërthyer brenda meje dhe duke reflektuar në shkëlqimin e madh që sytë e mi kanë sot, nuk mund të gënjejnë!
Sot unë shoh përsëri në yjet e qiellit, jo më me trishtim ose me keqardhje!
Tani e di që unë mund t’i arrij të gjitha dëshirat e mia! … Dhe në atë yll, më i zgjuari i universit, ai që mban të gjitha ëndrrat dhe dëshirat e mia, e di se edhe unë pres një dashuri të pastër, të vërtetë dhe të sinqertë, të cilën e kam parë dhe e përqafuar në ëndrrat e mia!
Unë vetëm mund të them: Faleminderit shumë Zoti im për këtë ditë të mrekullueshme!
Më lejoni të jem tempulli juaj i lehtë për t’u transmetuar të tjerëve, atë dhuratë të bukur që më keni bërë sot.
Unë jam pjesë e universit!
Unë jam pjesë e melodisë së pafund që këndojmë në tokë, duke lavdëruar emrin tënd brenda zemrës sonë.
Faleminderit Zoti im … Për lejimin që unë të bëhem pjesë e kësaj Ja dhe Tani!
Unë e bekoj emrin tënd dhe unë të përqafoj në heshtje!

 

Përgatiti materialin Marjeta Shatro- Rrapaj

Advertisements

One thought on “Alicia Minjarez RAMÍREZ ( Meksikë)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s