Kalendari poetik: Bela Ahatovna Ahmadulina (Белла Ахатовна Ахмадулина) 1937-2010 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Bela Ahmadulina Kalendari poetik: Bela Ahatovna Ahmadulina (Белла Ахатовна Ахмадулина) 1937-2010 Sot është data e lindjes së poetes së shquar ruse; babai i saj qe tartar, nëna italo-ruse. Me ish burrin e saj të parë, Evgenij Evtushenko dhe poetin Andrej … Continue reading

Roula Pollard ( Greqi)

Roula Pollard   Roula Pollard, një poete dhe shkrimtare greke, gjithashtu e njohur me emrin “Roula Melita” ka lindur në ishullin e Santorinit. Ajo studioi Historinë dhe Arkeologjinë në Universitetin e Athinës dhe mori një M.A. në Classics në Universitetin … Continue reading