Kalaja ilire (Malëshovë), Përmet… / Nga: Kastriot Malo

Kalaja ilire (Malëshovë), Përmet…

Gurë të gdhendur gëlqerorë në permasa të mëdha dhe gërmime piratësh ndoshta për metale të çmuara, shumë të tjerë të pazbuluar dhe shumë të tjerë te rrokullisur në humnerë. Gjithçka të bën të mendosh që vendi ynë nuk i ka me bollëk monumentet e kulturës për ti lenë në mëshirë të fatit.

Sigurisht gjatë sistemit që lamë pas, nuk mendoj se do të ketë mbetur shkollë në këtë luginë pa vizituar dhe pa prekur gurët e kthyer në mure. Por nga ana tjetër le për të dëshiruar indiferenca e pushteteve për të gërmuar dhe zbuluar fakte interesante, ndoshta kjo për terrenin e thyer apo më mirë të themi çfarë u interesonin kalatë.

Ajo ndodhet në një reliev vërtet të veçantë ku mund ta kontrollosh gjithë luginën,  si dhe njëkohësisht shumë e vështirë për tu sulmuar.  Është folur shumë pak ose më mirë të themi fare. Ne që duam të demostrojmë fakte të prejardhjes sonë, le të kujdesemi në fillim për gjithçka brenda teritorit tonë, pastaj të mendojme për më tutke… Këta gurë rënkojnë…!

 

Nga: Kastriot Malo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s